Schermafbeelding 2015-07-07 om 17.37.40Dit najaar volg ik – voor de 3e keer – de collegereeks ‘Psychologie voor Duurzaamheid’ van de Impact Academy.

Ben ik zo traag van begrip, is de stof zo ingewikkeld of zijn de sprekers zo saai dat ik mijn aandacht er niet bij kan houden?

Driewerf nee!

Ik ga voor de derde keer, omdat het onderwerp – mensen overtuigen tot duurzaam gedrag – me mateloos fascineert en omdat oprichter Lars Moratis wederom niet te missen sprekers heeft gevonden.

 

Onder anderen Ap Dijksterhuis over het slimme on(der)bewuste, Wändi Bruine de Bruin over hoe je klimaatverandering wél succesvol onder de aandacht brengt en Anjo Travaille over het omzeilen van weerstand als het gaat om duurzaamheid.

Superinteressant en buitengewoon relevant in een tijd waarin de uitspraak van de rechter in de klimaatzaak van Urgenda door sommigen wordt afgedaan als een “subjectieve, persoonlijke opvatting over het klimaat”. In een tijd waarin Nederland achteraan loopt bij de productie van duurzame energie. En in een tijd waarin we het ‘carbon budget‘ van toekomstige generaties er in rap tempo doorheen aan het jagen zijn.

Wat moet je daarmee?

Ik heb – heus niet – de illusie dat ik daar in m’n eentje verandering in kan brengen (alhoewel mijn opdrachtgevers zeker een positieve bijdrage leveren), maar ik wil wel onderzoeken hoe je iets in beweging kunt zetten, een transitie kunt aanjagen en mensen op een positieve en aansprekende manier in actie kunt laten komen! En laat dat nou net zijn waar deze collegereeks inspiratie en concrete handvatten voor geeft.

Lees maar in de blogs die ik erover schreef.

Ga je ook mee? De reeks start op 24 september, vindt plaats in Utrecht en aanmelden kan hier: www.impact-academy.nl