Op 10 oktober 2013, de Dag van de Duurzaamheid, is de campagne voor de Greenchoice Warme Truiendag 2014 gelanceerd. De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Daarom is Greenchoice vanaf 2012 partner van de Greenchoice Warme Truiendag van Het Klimaatverbond. Dé nationale dag om op een positieve en laagdrempelige manier aandacht te vragen voor het belang en de noodzaak van energiebesparing. Vorig jaar deden ruim 157.000 mensen mee en werd er onder andere aandacht aan de dag besteed in de Metro, Radio 538 en de Telegraaf. Doe je ook mee aan deze nationale energiebesparingsactie?

Boomerang-cards-realcard-1

Meedoen is heel simpel: meld je aan op de website, zet in elk geval op vrijdag 7 februari 2014 de verwarming tenminste 1 graad lager, trek warme kleding aan en bespaar zo -zonder verlies van comfort- 7% energie per graad. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee! De warme trui staat symbool voor alles wat je zélf kunt doen om energie te besparen. Hoe simpel en logisch is het immers om je warm aan te kleden als het weer daarom vraag in plaats van de thermostaat hoger te zetten? Ruim 37.000 deelnemers van gezinnen, universiteiten, bedrijven, gemeentes en instellingen hebben zich reeds aangemeld op www.warmetruiendag.nl Doe je ook mee?

Fotokaart Greenchoice Warme Truiendag 2013Je kunt dit jaar ook weer meedoen aan de Greenchoice Warme Truiendag fotokaartenwedstrijd: maak een foto van jezelf in een mooie, creatieve of juist lelijke warme trui, maak op de website een fotokaart, zorg dat je veel stemmen krijgt en win! Bijvoorbeeld een avond meelopen met RTL4 weerman Reinier van den Berg, een Wattcher waarmee je gemakkelijk energie bespaart, een Thermosmart waarmee je de verwarming op afstand kunt besturen of wordt het toch zo’n hippe blouse van hip kledingmerk MudJeans? Maak een kaart en win!

 

 

 

 

Sinds 2011 verzorgt MOLCOM Communicatieadvies in opdracht van Het Klimaatverbond het projectleiderschap van de Warme Truiendag. In 2012 heeft MOLCOM het initiatief genomen om een partnerschap met groene energieleverancier Greenchoice te sluiten. Vanaf 2012 heet deze nationale energiebesparingsactie dan ook de Greenchoice Warme Truiendag.