headerUrgendaRegiotourNoord-Brabant201_000

Urgenda, de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie, toerde van 23 t/m 26 april door de provincie Noord-Brabant. MOLCOM Communicatieadvies organiseerde op verzoek van de Green Chemistry Campus een Biobased Bazar.

Biobased Bazar
De Green Chemistry Campus bood met de Bazar een unieke kans om de innovaties van ondernemers in de Biobased Delta te bekijken, waaronder waaronder Rubia Natural Colours (kleurstoffen uit onder meer de meekrapplant), Rodenburg Biopolymers (bio-afbreekbaar plastic), Eco-Point (biobased schoonmaakmiddelen), EYEXD (studentenonderneming van Avans met biobased armbanden), Green4Print (biobased inkten), Modified Materials (biobased alternatief voor lood in de sportvisserij) en Novalignum (gevelbekleding uit auberginestengels).

Pareltje met internationale allure
Urgenda voorzitter Jan Rotmans noemde tijdens het bezoek, de campus één van de mooiste pareltjes met internationale allure in de Nederlandse biobased economy. Bovendien behoort het volgens Rotmans tot de top 10 van toonaangevende projecten in de Green Deal van de overheid. Een groot compliment gezien het feit dat de campus nog geen twee jaar bestaat!

Impressie van het bezoek

De Biobased Bazar viel goed in de smaak bij zowel de deelnemers, de bezoekers als de pers.